Vloerverwarming

Waarom vloerverwarming bij R&N installatietechniek?

Voor de installatie van een vloerverwarming in Zwolle en omstreken bent u bij R&N installatietechniek aan het juiste adres. R&N installatietechniek mag zich tot de specialisten rekenen. Bij elk project wordt het belang van klimaat vooropgesteld en naar een duurzame oplossing gezocht. De combinatie van kennis en ervaring worden hiervoor ten volste benut.

Vloerverwarming heeft veel voordelen. Het is duurzaam, praktisch en prettig voor mensen met een allergie. Daarnaast kan het bijna overal geïnstalleerd worden.

.

Duurzaamheid en verbruik

Het verbruik van vloerverwarming is 20% minder dan radiatoren omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen hoeft te leveren, het rendement is hierdoor zeer gunstig. Dankzij deze manier van verwarmen wordt de hele vloer gelijkmatig verwarmd. Deze warme lucht stijgt op en zo ervaart men snel een comfort gevoel. De thermostaat kan hierdoor aanzienlijk lager gezet worden met hetzelfde gewenste resultaat.

Naast een duurzame oplossing is het uiterst praktisch en speelt het niet als decor in uw leefruimte. Hierdoor kunnen alle ruimtes volledig benut worden.

 

350

Ook geïnteresseerd in de professionele aanpak van R&N Installatietechniek?

350

Ook geïnteresseerd in de professionele aanpak van R&N Installatietechniek?

Methodes

Het vrezen wordt toegepast wanneer de dekvloer al is geplaatst. Het vrezen kan in zand/cement vloeren. Daarnaast kan het vrezen ook in anhydriet vloeren en in tegels. Bij tegel vloeren is het belangrijk dat de tegels goed vast zitten. Als dit niet zo is dan zal de tegelvloer er helaas uit moeten. De vloer zal snel warmte afgeven omdat de verwarmingsbuis vlak tegen het vloeroppervlak aanligt.

Wanneer er een tegelvloer gelegd wordt, kan dit over de sleuven heen. Op het moment dat er een vloer in wordt gelegd, wanneer er eerst geëgaliseerd moet worden, dan is het belangrijk dat de sleuven dicht worden gemaakt met bijvoorbeeld tegellijm. Bovendien worden de sleuven in een slakkenhuispatroon gefreesd zodat de warmte altijd gelijk verdeeld zal worden.

Naast dat het mogelijk is om vloerverwarming aan te leggen op een bestaande vloer doormiddel van invrezen kan de vloerverwarming ook aangelegd worden doodmiddel van Tackeren. Tackerplaten worden aangebracht op de vloer waar de buizen op bevestigd worden. De tackerplaten bieden een goede isolatie en bieden geluid reductie.

Het legen van tackerplaten kan op een oneffen ondervloer. Door het zachte materiaal zal het kleine oneffenheden wegnemen.

Vloerverwarming vlechten wordt toegepast als de dekvloer nog niet is geplaatst. Het grootste voordeel bij vlechten is dat het gemakkelijk te installeren is. Daardoor is het een mogelijk om het in 1 dag te installeren voordat de dekvloer wordt geplaatst.